O AUTORCE

Jmenuji se Lenka Kostková a vystudovala jsem obor Nutriční terapeut na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. Po studiu v Brně jsem se jako nutriční terapeutka podílela na tvorbě jídelníčků pro Domov seniorů v Lukově u Zlína. O něco později jsem absolvovala navazující magisterský obor Technologie potravin na Technologické fakultě Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Díky studiu na Technologické fakultě jsem si ucelila znalosti, týkající se výroby a složení potravin, a získala titul inženýr. V současné době působím jako vedoucí Oddělení nutriční terapie v Krajské nemocnici Tomáše Bati, a.s., ve Zlíně. Jako nutriční terapeutka se specializuji na chirurgické, onkologické pacienty či osoby trpící mentální anorexií.

Nejím lepek a často ani laktozu, před lety mi lékaři diagnostikovali celiakii a laktózovou intoleranci. Ráda objevuji nové chutě a potraviny. Potrpím si na kvalitě potravin a s velkou oblibou podporuji české zemědělce. Vyhledávám gastropodniky a kavárny, kde pracují lidé se srdcem na dlani. Miluju výběrovou kávu a všechno, co se kolem ní točí. Záliba v konzumaci kvalitní kávy se promítá i do prostředí, ve kterém píšu. Většina publikovaných příspěvků vzniká v kavárně  nebo u mě doma při šálku filtrované kávy. Joga nebo tanec, ticho nebo hudba, čtení nebo psaní – tak upouštím páru, když je třeba.