O AUTORCE

Pro ty z Vás, co mě neznají, jsou určeny následující řádky. V nich najdete něco málo o mně, mém studiu, pracovních zkušenostech a mém osobním vztahu k potravinám a výživě. 

Jmenuji se Lenka Kostková a vystudovala jsem obor Nutriční terapeut na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. Po studiu v Brně jsem se jako registrovaný nutriční terapeut podílela na tvorbě jídelníčků pro Domov seniorů v Lukově u Zlína. V současné době pracuji jako nutriční terapeutka pro Komplexní onkologické centrum v Krajské nemocnici Tomáše Bati, a.s., ve Zlíně. Úspěšně jsem také absolvovala navazující magisterský obor Technologie potravin na Technologické fakultě Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Díky studiu na Technologické fakultě jsem získala titul Ing. a ucelila si znalosti co se týká výroby a složení potravin.

Některá z dietních opatřeních, o kterých poučuji naše pacienty, aplikuji přímo ve svém jídelníčku. Před několika lety mi diagnostikovali celiakii a vrozenou laktózovou intoleranci, proto jsem nucena dodržovat zásady bezlepkové a bezlaktózové diety. Ráda objevuji nové chutě a potraviny, kterými bych obohatila svůj jídelníček. Potrpím si na kvalitě potravin a s velkou oblibou podporuji české zemědělce. Vyhledávám restaurace a kavárny, kde pracují lidé se srdcem na dlani. Miluju výběrovou kávu a všechno, co se kolem ní točí. Záliba v konzumaci kvalitní kávy se promítá i do prostředí, ve kterém píšu. Všechny publikované příspěvky vznikají v prostředí kavárny Kafec Zlínský.


Doporučuji sledovat webové stránky nutričních terapeutek:

https://www.katerinacamkova.cz/

http://www.nutricoach.cz/

http://www.nehladu.cz/

http://www.faktyovyzive.sk/

http://www.healthmatters.cz/

https://zapiskynutriholicky.wordpress.com/

http://bojzadobrejedlo.blogspot.cz/