O AUTORCE

Následující řádky jsou určeny zvědavcům, stalkerům a všem ostatním. V nich je něco málo o mně, mém studiu, pracovních zkušenostech a mém osobním vztahu k potravinám a výživě. 

Jmenuji se Lenka Kostková a vystudovala jsem obor Nutriční terapeut na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. Po studiu v Brně jsem se jako nutriční terapeutka podílela na tvorbě jídelníčků pro Domov seniorů v Lukově u Zlína. Úspěšně jsem absolvovala navazující magisterský obor Technologie potravin na Technologické fakultě Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Díky studiu na Technologické fakultě jsem si ucelila znalosti, týkající se výroby a složení potravin, a získala titul inženýr. V současné době pracuji jako vedoucí Oddělení nutriční terapie v Krajské nemocnici Tomáše Bati, a.s., ve Zlíně.

Nejím lepek a často ani laktozu, před lety mi lékaři diagnostikovali celiakii a laktózovou intoleranci. Ráda objevuji nové chutě a potraviny. Potrpím si na kvalitě potravin a s velkou oblibou podporuji české zemědělce. Vyhledávám restaurace a kavárny, kde pracují lidé se srdcem na dlani. Miluju výběrovou kávu a všechno, co se kolem ní točí. Záliba v konzumaci kvalitní kávy se promítá i do prostředí, ve kterém píšu. Většina publikovaných příspěvků vzniká v kavárně Kafec Zlínský nebo u mě doma při šálku filtrované kávy. Joga nebo běh, ticho nebo hudba, čtení nebo psaní – tak upouštím páru, když je třeba.


Sleduj webové stránky nutričních terapeutek:

https://www.katerinacamkova.cz/

https://www.nutricoach.cz/

http://www.nehladu.cz/

http://www.terapievyzivou.cz/

http://bojzadobrejedlo.blogspot.cz/